Prijavnica za Šolo sobivanja

partner

Sobivanje

Namenite nam del dohodnine

Na podlagi Zakona o dohodnini je Vlada Republike Slovenije v letu 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Ta vsem davčnim zavezancem omogoča, da lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, med katerimi je tudi Sobivanje – društvo za trajnostni razvoj.

Zakaj nam donacijo nameniti?

Sobivanje – društvo za trajnostni razvoj je neprofitna organizacija, ki deluje v javno dobro na področjih Vzgoje in izobraževanje, varstva okolja in Prometa in energije.

Društvo sredstva za delo pridobiva s sodelovanjem na razpisih ter s pomočjo podjetij, ki v naših programih prepoznajo družbeno korist.

Od leta 2005 smo svoje vezi okrepili s kar 450 izobraževalnimi ustanovami, kjer skušamo z natečaji, ter projekti povečati razumevanje in zanimanje za trajnostni razvoj. Skupaj skušamo otrokom v izobraževalnih ustanovah približati pomen odnosov, ravnanja z energijo, vodo, varnost v prometu ter raziskovati slovensko okolje in kulturo.

Z vašo pomočjo bomo lahko obseg in kvaliteto našega dela še povečali.

Koliko vas donacija stane?

Donacija 0,5 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu.

Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni potrebno ponovno oddajati!

Kako lahko donirate?

Obstajata dva načina:

• s posebnim obrazcem, ki ga izpolnite na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 99439263) ali

• z obrazcem (prenesite PDF datoteko PRIPETO POD BESEDILOM), ki ga natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Obrazec lahko pošljete tudi nam (na Sobivanje cesta v Kleče 9, 1000 Ljubljana; z navadno pošto!) mi pa ga bomo posredovali finančni upravi.

Do kdaj imate čas?

Obrazec je potrebno na FURS oddati najkasneje do 31. decembra 2017, pri tem pa morate upoštevati tudi čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.

Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf (pdf)