TI MENI DANES, JAZ TEBI JUTRI

Letošnje leto začenjamo z novim projektom medgeneracijskega sodelovanja »Ti meni danes, jaz tebi jutri«.

Projekt bomo izpeljali skupaj z Zavodom ORELI. Zavod ORELI je nevladna organizacija, ki je v Sloveniji in tujini prepoznana po svojem inovativnem in celovitem modelu za starejše, podprtem z najnovejšimi rešitvami IKT, izobraževanju, razvoju prostovoljskih skupin in medgeneracijskim sodelovanjem.

Projekt »Ti meni danes, jaz tebi jutri« se posveča socialnim odnosom kot eni od nepogrešljivih komponent trajnostnega razvoja. Otroke želimo spodbuditi k razmišljanju o odnosih s starejšimi. Želimo razviti oziroma nadgraditi čut za pomen medsebojnih odnosov. Na takšen način želimo vplivati na otroke, starše in zaposlene v ustanovah o pomenu socialnih odnosov, ki se kristalizirajo v medosebnih odnosih, odnosih do ranljivih skupin, kar starejši vsekakor so, do okolja in narave, …

Cilj projekta je poudariti pomen medgeneracijskih odnosov ter izboljšati ozaveščenost otrok, mladine in odraslih o pomenu medosebnih odnosov.

Pripravili smo kreativni natečaj z naslovom »Ti meni danes, jaz tebi jutri«. Natečaj bo potekal od 20.11.2019 do 15.01.2020;

• Izvedli bomo raziskavo v obliki anktenega vprašalnika o sodelovanju z lokalnim okoljem in občino.
  • Vsi oddelki/razredi bodo za sodelovanje v projektu prejeli posebna priznanja;
  • Komisija bo izbrala zmagovalce natečaja v obeh kategorijah – vrtci in osnovne šole;
  • Nagrade najboljšim bomo podelili na zaključnem dogodku – Festivalu Sobivanja, ki bo potekal 22.05.2020.

Seveda smo vam za vsa morebitna vprašanja na voljo. Prav tako vam bomo nudili podporo skozi celoten projekt.