Slovenija kot jo vidimo otroci

Slovenija je zelo lepa dežela. Raznolika, bogata z gozdovi, vodo, polna naravnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Vendar se tega premalo zavedamo in v tem premalo uživamo, sploh v današnjih kriznih časih. To je glavni razlog, da smo v Sobivanju zasnovali projekt “Slovenija – kot jo vidimo otroci”. Prav je, da otroci kmalu začnejo spoznavati lepote naše dežele in razvijejo pozitivno čustvo do svoje domovine.

V zadnji izvedbi je pri projektu sodelovalo kar 56 vrtcev in osnovnih šol in 2.693 otrok. 12 občin je podprlo projekt in s tem omogočilo izvedbo. Zato smo se odločili, da v šolskem letu 2018/19 ponovno izpeljemo projekt.

Projekt je zasnovan tako, da vrtci in osnovne šole (oddelki in razredi) predstavijo značilnosti, lepote svojega kraja. Želimo zvedeti za skrivne kotičke, ki jih drugje še ne poznajo in ki jih otroci želijo pokazati in predstaviti tudi drugim vrstnikom in ljudem na sploh. Izdali bomo knjigo, ki bo predstavljala celotno Slovenijo, vse regije in bo vključevala vsa prejeta dela.

Okviren terminski načrt projekta: od decembra 2018 do maja 2019.

Slovenija kot jo vidimo otroci 2016 (pdf)

Zadnje novice

Ni novic