Prijavnica za Šolo sobivanja

Sobivanje

Namenite nam del dohodnine

Šola sobivanja

Društvo Sobivanje je zasnovalo in registriralo program Šola sobivanja. Šola sobivanja združuje projekte iz vseh področij trajnostnega razvoja in celostno obravnava tematiko tega. Še posebej so k posameznim projektom programa povabljene vzgojno-izobraževalne ustanove, šole in vrtci. Program Šola sobivanja za prihajajoče šolsko leto vključuje naslednje projekte:

• Šola za jutri
  • Živim zdravo
  • Spodbujamo prijateljstvo
  • Energetsko znanje za odgovorno ravnanje
  • Slovenija - kot jo vidimo otroci
  • Pestrost slovenskih voda
  • Varno v vrtec in šolo
  • Z gibanjem in druženjem do čistejšega zraka
  • Poletje v Hribih in
  • Sobivanje, brezplačna revija za majhne in velike

Za sodelovanje pri projektih vam bomo poslali prijavnice, ki jih boste izpolnili in poslali na naš elektronski naslov. O vseh terminih boste pravočasno obveščeni!

Vsi sodelujoči oddelki/razredi bodo dobili priznanja za udeležbo in mentorji/koordinatorji potrdila za vodenje projektov. V nadaljevanju prilagamo podrobnejši opis posameznih projektov. Končna izvedba posameznih projektov je odvisna tudi od partnerjev in pokritosti stroškov.

Zaključni dogodek projektov – Festival Sobivanja, bo potekal v petek, 18. maja 2018. Festival bo potekal v adrenalinskem parku Atlantis. Ponovno vam bomo omogočili brezplačen prevoz na dogodek z vlakom in čim več otrokom obisk adrenalinskega parka.

Tematika posameznih projektov je podrobneje predstavljena tudi v Sobivanju – reviji za majhne in velike. Pri posamezni poglavjih sodelujemo s strokovnjaki, ki pomagajo vsebino približati otrokom in staršem.

Tretjo  številko, ki je izšla meseca maja 2017, je prejelo kar 30.000 otrok oziroma družin. Naslednja številka izide oktobra 2017. V kolikor želite, se lahko prijavi tudi vaša ustanova (v kolikor še niste prijavljeni) in vaši otroci bodo prejeli svoj izvod revije.

Šola sobivanja - prijavnica (2).docx (pdf)

Sobivanje - predstavitev projektov 2017-18.pdf (pdf)