Spodbujamo prijateljstvo


Spoštovani ravnateljice in ravnatelji, koordinatorke in koordinatorji trajnostnih projektov,

v društvu za trajnostni razvoj Sobivanje smo v sodelovanju z družbo BTC tudi letos pripravili natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«. Natečaj je del programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Letošnja izvedba je bila nadgradnja lanskoletnega, zelo uspešnega natečaja, v katerem smo otroke spodbujali k razmišljanju o lepih prijateljskih dejanjih. Tokrat je bila glavna tema natečaja spodbujanje otrok k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki.

Natečaj smo tudi letos izvedli v dveh ločenih kategorijah: za vrtce in za šole. Poleg tega je sam projekt sestavljen iz dveh delov: 

-       prvi sklop je zajemal tekmovanje za nagrado »Naj prijatelj«,

-  drugi sklop pa je zajemal kreativni natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«.


Za nagrado »Naj prijatelj« so lahko posameznika predlagali vrtci ali šole oziroma oddelki in razredi, na kreativni natečaj pa so se prijavili posamezniki ali celotni oddelki. Natečaj je potekal od 6. 3. 2014 do 31. 3. 2014. Nagrajence za »Naj prijatelja« in ustvarjalce najboljših del za natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«, izbranih s strani komisije, smo nagradili na zaključnem dogodku, mentorjem oziroma koordinatorjem projekta smo podelili  potrdila o udeležbi in izvedbi natečaja, ostalim sodelujočim pa posebna priznanja.

Celo-mesečno razstavo del in nepozabno prireditev je omogočila družba BTC, ki ob svoji 60. obletnici delovanja družbe, nadaljuje s podporo družbeno odgovornih projektov pri mladih generacijah.


Utrinke dogodka, nagrajence in razstavljene izdelke naših majhnih ustvarjalcev si lahko ogledate v spodnji brošuri.

 

Natečaj Spodbujamo prijateljstvo bomo še bolj obširno izpeljali tudi to šolsko leto. Tako vas vabimo, da že sedaj razmišljate in skrbno varujete vse lepe, prijateljske trenutke, katerih naj bo med brezskrbnim počitniškim časom še več!

 

Želimo vam veliko lepih odnosov,

Nada Pavšer, predsednica društva


Spodbujamo prijateljstvo - brošura 2014.pdf (pdf)

PARTNERJI

                                                                      

© Društvo sobivanje