Spodbujamo prijateljstvo


Natečaj »Spodbujamo prijateljstvo« je letos najbolj uspešen in s poslanimi deli presega vsa pričakovanja! Hvala za vaš trud in sodelovanje! 

V sodelovanju z družbo BTC je že tretjič zapored pripravila natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«. Namen natečaja je otroke v vrtcih in osnovnih šolah spodbuditi k pozitivnemu razmišljanju o svojih prijateljih, vrstnikih. V okviru natečaja so otroci svoja razmišljanja o prijateljih in vsem, kar jim je v zvezi z njimi pomembno, narisali, napisali ali fotografirali. Razstave je omogočila družba BTC, s strateškim projektom Misija: Zeleno, ki izraža odgovoren odnos do okolja, saj projekt združuje različna področja, od okoljevarstva, znanosti, izobraževanja, zdravstva, športa, kulture in humanitarne dejavnosti. Vse projekte v BTC-ju izvajajo v partnerskem duhu, zato podpora projektu Spodbujajmo prijateljstvo tudi letos ni naključna.

Skupaj smo pripravili tri regionalne dogodke in razstave prispelih del in sicer v BTC Murski Soboti,v  BTC Novo mesto, čaka pa nas še zaključni dogodek v BTC Ljubljana dne 8.5.2015 ob 10.00 uri.

Letos je na natečaju sodelovalo 2.738 otrok iz več kot 70 šol in vrtcev. 


Objavljamo nagrajence v kategoriji vrtcev in šol v Murski Soboti in Novem mestu. 

Komisija je za vsak zaključni dogodek izbrala tri najboljše kreativne izdelke med šolami in vrtci, ki so prejeli privlačne nagrade. 

Najboljše ocene v Murski Soboti so prejeli:

VRTCI: 

1: Zasebni vrtec Lavra,  skupina Ovčke z mentorico Jožico Bagari

2. VIZ vrtec Ormož, z mentoricama Natašo Gabrovac, Mihaelo Meško

3. Vrtec Mavrica Vojnik, z mentoricama Nino Kotnik, Mojco Trobiš


OSNOVNE ŠOLE: 

1: OŠ Dobje, mentorice Marija Blažič, Tina Globočnik, Magdalena Dobenšek

2: PŠ Stogovci, z mentorico Simono Roškar

3: OŠ Dr. Antona Trstenjaka, z mentorico Jerico Golob Peterka


V Novem Mestu so bili nagrajenci sledeči: 

VRTCI: 

1: VRTEC ČEBELICA, skupina Žirafe, mentorici Mojca Pekolj, Vesna Škarja

2: VRTEC GUMBEK, skupina Zlate ribice, mentorica Darja Mrvar

3: VRTEC OTONA ŽUPANČIČA ČRNOMELJ, skupina Ježki, mentorici Suzana Vidic, Janja Kump


OSNOVNE ŠOLE: 

1: OŠ GRM, 3. C razred, mentorica Lili Vavžik

2: OŠ BRŠLJIN, 5. A razred, mentorica Bernarda Kobe

3: PŠ ŠMARJE SAP, avtorji 9. razredov, mentorici Polona Ferbežar, Majda Pečar


Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Vsi otroci, ki so se udeležili natečaja, bodo tudi prejeli posebna priznanja za udeležbo, razstavljeni izdelki pa bodo objavljeni v elektronski knjižici izdelkov natečaja Spodbujamo prijateljstvo. Knjižica z vsemi prispelimi izdelki bo objavljena na spletni strani www.misijazeleno.si

Več fotografij in utrinkov z zaključnih dogodkov si lahko ogledate na našem fb profilu:  www.facebook.com/sobivanje


Miha Mermal, direktor enote Misija: Zeleno, je povedal: »Prejeta dela so presenetila s svojo srčnostjo in zanimivimi pogledi na prijateljstvo. Otroke spodbujanju k negovanju stkanih vezi in razmišljanju o pomenu pravih prijateljev ter njihovih plemenitih lastnosti.« 

Nada Pavšer, predsednica društva Sobivanje, je povedala: »V današnjem tempu življenja imamo premalo časa za medsebojne odnose, zato se nam zdi pomembno, da otroke v okviru natečaja spodbujamo k razmišljanju o prijateljih. Letos smo se odločili, da naredimo z natečajem še korak naprej in otroke spodbudimo k razmišljanju o prijateljstvu tudi na drugačen način. Z natečajem »Spodbujamo prijateljstvo« jim omogočamo, da preko risbe upodobijo, kaj jim pomeni prijateljstvo, ter jih s tem spomnimo na prijetne trenutke v krogu družine in prijateljev. 


Spodbujamo prijateljstvo - brošura 2014.pdf (pdf)

PARTNERJI

                                                                                

© Društvo sobivanje