Varno v vrtec in šolo

Spoštovani ravnateljice in ravnatelji, koordinatorke in koordinatorji okoljevarstvenih projektov ter vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj,

Projekt poteka od 10.09. 2018 do 15.10. 2018.

Cilji

preventivno ozavestiti najbolj ranljivo skupino v prometu

Veseli smo, da vas lahko tudi letošnje leto povabimo k sodelovanju pri projektu Varno v vrtec in šolo.

Projekt bomo tudi letošnje šolsko leto izpeljali v dveh delih. Projekt tako ponovno, v sodelovanju z Javno agencijo RS za prometno varnost (AVP), začenjamo že z začetkom šolskega leta in sicer pod naslovom Varno v vrtec in šolo – začetek šole. Drugi del bo potekal po zimskih počitnicah, tako, kot do sedaj. Zaključni dogodek Festival Sobivanja bo potekal 24.05.2019 v Ljubljani.

Glavni namen projekta je preventivno ozavestiti najbolj ranljivo skupino v prometu  – otroke in mlade.  Začetek šole je vedno najbolj pereče obdobje za varnost otrok in mladih. Nekateri prvič pridejo v novo okolje, drugi so po dveh mesecih brezskrbnega življenja z mislimi drugje kot pri varnosti na cesti.  Cilj projekta je, da pri otrocih nadgradimo celostno znanje o varnosti v prometu ter tako ozaveščamo o pomembni trajnostni komponenti.

• Pripravili smo natečaj z naslovom „Varno v vrtec in šolo – začetek šole”. Natečaj bo potekal od 10.09.2018 do 15.10.2018;
  • Organizirali bomo tudi izobraževalne delavnice na temo varnosti v prometu, s poudarkom na okolico ustanov.
  • K sodelovanju vabimo vse vrtce in osnovne šole v Sloveniji;
  • Vsi oddelki/razredi bodo za sodelovanje v projektu prejeli posebna priznanja;
  • Komisija bo izbrala zmagovalce natečaja v obeh kategorijah – vrtci in osnovne šole;
  • Najboljša dela bodo predstavljena v jesenski številki brezplačne revije Sobivanje, ki izide konec meseca oktobra ali v začetku meseca novembra, nagrade najboljšim pa bomo podelili na zaključnem dogodku – Festivalu Sobivanja, ki bo potekal 24.05.2019.

Lansko leto je pri projektu sodelovalo kar 7.200 otrok iz 118. ustanov. Letošnje leto smo projekt še nadgradili in verjamemo, da boste sodelovali še v večjem številu.

Prijave na projekt lahko pošljete po elektronski pošti na naslov info@drustvo-sobivanje.si ali po navadni pošti na spodnji naslov društva in sicer do 20.09.2018.

Seveda smo vam za vsa morebitna vprašanja na voljo. Prav tako vam bomo nudili podporo skozi celoten projekt.

Prijavnica na projekt

Varno v vrtec in šolo (pdf)

Ministrstvo za okolje (pdf)

Navodila za sodelovanje