Živim zdravo

V društvu Sobivanje bomo tudi letos nadaljevali s projektom za vrtce in osnovne šole, »ŽIVIM ZDRAVO«.

Okviren terminski načrt projekta:

Od oktobra 2018 do maja 2019

Cilji

Naučite se zdravega načina življenja

V društvu Sobivanje smo v letu 2014/15 prvič pripravili tudi projekt Živimo zdravo. Povod za razvoj projekta je bilo dejstvo, da se kar polovica Slovencev sooča s prekomerno telesno težo. S projektom, ki ga vsako leto nadgrajujemo, želimo tako kompleksno ozavestiti in aktivno opomniti otroke in starše o tem, kaj pomeni zdrav način življenja.

Zadnje leto je v projektu sodelovalo že preko 6.000 otrok. Izpeljali smo vrsto regionalnih dogodkov in športna tekmovanja na zaključnem dogodku – Festivalu Sobivanja.

Projekt se deli na tri podprojekte:

• Zdrava prehrana
  • Šport
  • Higiena

V kontekstu navedenih tematik bomo izvajali delavnice na prijavljenih ustanovah po vsej Sloveniji.

Ob zaključku bomo tudi naslednje šolsko leto organizirali zaključni dogodek – Festival Sobivanja.

Ta bo na sporedu v petek, 24. maja 2019. V sklopu Festivala Sobivanja bomo izpeljali športna tekmovanja,  promovirali športne aktivnosti, društva, zdravo prehrano in recepte, zdrav način življenja, priprave hrane, …

Ob pričetku projekta bomo vsem vrtcem ter osnovnim šolam poslali povabilo k sodelovanju s prijavnico na projekt.

Vse aktivnosti in dogodke boste lahko spremljali tudi na naši FB strani.

Verjamemo, da vam bo projekt Živim zdravo zanimiv in boste z veseljem sodelovali pri osveščanju otrok o pomenu zdravega načina življenja.

Za več informacij o projektu smo vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu info@drustvo-sobivanje.si in telefonski številki: 01 510 88 22.

Želimo vam uspešen začetek novega šolskega leta!

Sobivanje - Živim zdravo 2017-18 (pdf)

Prijavnica na projekt

Živim zdravo (pdf)

Navodila za sodelovanje