TI MENI DANES, JAZ TEBI JUTRI

Veseli nas, da vas tudi v letošnjem letu povabimo k sodelovanju pri medgeneracijskem projektu »Ti meni danes, jaz tebi jutri«.

Projekt bomo ponovno izpeljali skupaj z Zavodom ORELI. Zavod ORELI je nevladna organizacija, ki je v Sloveniji in tujini prepoznana po svojem inovativnem in celovitem modelu za starejše, podprtem z najnovejšimi rešitvami IKT, izobraževanju, razvoju prostovoljskih skupin in medgeneracijskim sodelovanjem.

Projekt »Ti meni danes, jaz tebi jutri« se posveča socialnim odnosom, kot eni od nepogrešljivih komponent trajnostnega razvoja. Otroke želimo spodbuditi k razmišljanju o odnosih s starejšimi. Želimo razviti oziroma nadgraditi čut za pomen medsebojnih odnosov.

Na takšen način želimo vplivati na otroke, starše in zaposlene v ustanovah o pomenu socialnih odnosov, ki se kristalizirajo v medosebnih odnosih, odnosih do ranljivih skupin, kar starejši vsekakor so, do okolja in narave, … Cilj projekta je razviti okolje, ki omogoča razvoj trajnostno naravnane, zdrave družbe.

Pripravili smo nabor aktivnosti, ki bodo potekale od 01.11.2020 do 22.05.2022. Projekte aktivnosti smo tako razdelili na naslednja področja:

• prazniki,
  • trajnostne akcije,
  • ogled risank/filmov s trajnostno vsebino,
  • raziskava v obliki anketnega vprašalnika.

Podrobnejša navodila za posamezne aktivnosti so navedena v priloženih navodilih za sodelovanje.

Projekt bo predstavljen tudi na zaključnem dogodku – Festivalu Sobivanja, ki bo potekal 20.05.2022 v Ljubljani.

Seveda smo vam za vsa morebitna vprašanja na voljo. Prav tako vam bomo nudili podporo skozi celoten projekt.