Varno v vrtec in šolo

Spoštovani ravnateljice in ravnatelji, koordinatorke in koordinatorji trajnostnih projektov,

Projekt poteka od 22.09.2020 do 15.11.2020.

Cilji

preventivno ozavestiti najbolj ranljivo skupino v prometu

Veseli smo, da vas lahko tudi letošnje leto povabimo k sodelovanju pri projektu Varno v vrtec in šolo.

Projekt bomo tudi letošnje šolsko leto izpeljali v dveh delih. Projekt bomo izpeljali s pomočjo partnerjev –  Javno agencijo RS za prometno varnost (AVP) in podjetjem Josef Manner z blagovno znamko MANNER.

Prvi del projekta začenjamo že z začetkom šolskega leta in sicer pod naslovom Varno v vrtec in šolo – začetek šole. Drugi del bo potekal po zimskih počitnicah. Zaključni dogodek Festival Sobivanja bo potekal 21.05.2021 v Ljubljani.

Glavni namen projekta je preventivno ozavestiti najbolj ranljivo skupino v prometu – otroke in mlade. Začetek šole je vedno najbolj pereče obdobje za varnost otrok in mladih. Nekateri prvič pridejo v novo okolje, drugi so po dveh mesecih brezskrbnega življenja z mislimi drugje kot pri varnosti na cesti. Cilj projekta je, da pri otrocih nadgradimo celostno znanje o varnosti v prometu ter tako ozaveščamo o pomembni trajnostni komponenti.

Kreativni natečaj „Varno v vrtec in šolo – začetek šole”

1. Natečaj bo potekal od 22.09.2020 do 23.10.2020;

2. Vsa prejeta dela bomo objavili tudi na FB strani društva (prosimo, da natančno preberete navodila);

3. Komisija bo izbrala zmagovalce natečaja v obeh kategorijah – vrtci in osnovne šole;

4. Nagradili bomo tudi mentorje – pet v OŠ in pet v vrtcih – Mannerjeva kolesarska čelada;

5. Najboljša dela bodo predstavljena v jesenski številki brezplačne revije Sobivanje, ki izide konec meseca novembra;

Raziskava – anketni vprašalnik – izvedli bomo krajšo raziskavo o prometni varnosti v okolici ustanov, načinih prihoda v ustanovo, …

Festival Sobivanja – nagrade najboljšim bomo podelili na zaključnem dogodku – Festivalu Sobivanja, ki bo potekal 21.05.2021.

Prijave na projekt pošljite prosim po elektronski pošti na naslov info@drustvo-sobivanje.si in sicer do 02.10.2020.

Seveda smo vam za vsa morebitna vprašanja na voljo. Prav tako vam bomo nudili podporo skozi celoten projekt.

Prijavnica na projekt

Varno v vrtec in šolo (pdf)

Ministrstvo za okolje (pdf)

Navodila za sodelovanje