Varno v vrtec in šolo

Spoštovani ravnateljice in ravnatelji, koordinatorke in koordinatorji trajnostnih projektov,

Projekt poteka od 10.09.2021 do 31.5.2022.

Cilji

preventivno ozavestiti najbolj ranljivo skupino v prometu

Veseli smo, da vas lahko tudi letošnje leto povabimo k sodelovanju pri projektu Varno v vrtec in šolo.

Projekt bomo tudi letošnje šolsko leto izpeljali v dveh delih. Projekt bomo izpeljali s pomočjo partnerja – Javno agencijo RS za prometno varnost (AVP).

Prvi del projekta začenjamo že z začetkom šolskega leta in sicer pod naslovom Varno v vrtec in šolo – začetek šole. Drugi del bo potekal po zimskih počitnicah. Zaključni dogodek Festival Sobivanja bo potekal 20.05.2022 v Ljubljani.

Glavni namen projekta je preventivno ozavestiti najbolj ranljivo skupino v prometu – otroke in mlade. Začetek šole je vedno najbolj pereče obdobje za varnost otrok in mladih. Nekateri prvič pridejo v novo okolje, drugi so po dveh mesecih brezskrbnega življenja z mislimi drugje kot pri varnosti na cesti. Cilj projekta je, da pri otrocih nadgradimo celostno znanje o varnosti v prometu ter tako ozaveščamo o pomembni trajnostni komponenti.

Festival Sobivanja – vsi sodelujoči v projektu bodo povabljeni na zaključni dogodek – Festival Sobivanja, ki bo potekal 20.05.2022.

Prijave na projekt pošljite prosim po elektronski pošti na naslov info@drustvo-sobivanje.si in sicer do 25.09.2021.

Seveda smo vam za vsa morebitna vprašanja na voljo. Prav tako vam bomo nudili podporo skozi celoten projekt.

Prijavnica na projekt

Varno v vrtec in šolo (pdf)

Ministrstvo za okolje (pdf)

Navodila za sodelovanje